ARKK sneakers voor iedereen die origineel wil zijn

We leven tegenwoordig in een sneaker-tijdperk. Steeds vaker zien we sneakers in het straatbeeld en op televisie. Zowel mannen als vrouwen dragen tegenwoordig sneakers, en de designs worden steeds gekker. Zelf ben ik al jaren gek op sneakers. Wat ik alleen tegen vind vallen aan de sneaker-hype is dat ze allemaal steeds meer op elkaar gaan lijken. Geen een sneaker is origineel meer. Een ander nadeel is dat ze steeds lomper en lelijker worden eigenlijk. Soms voelt het wel alsof hoe lelijker de schoen is, hoe cooler je bent. Omdat ik iemand ben die liever niet dingen draagt die iedereen draagt, ben ik gaan zoeken naar sneakers die nog origineel en eigen zijn. Toen kwam ik langs de sneakers van ARKK. Hun slogan zegt ‘created as an alternative, designed to inspire’. Dat spat echt van schoenen af. Ze zijn origineel en inspirerend, zonder lelijk of schreeuwerig te zijn!

De geschiedenis van het merk ARKK

ARKK komt uit Kopenhagen. Steeds vaker zie ik merken voorbij komen uit Scandinavië. Deze merken snappen het gewoon. Je wil coole, jeugdige kleren en schoenen, maar het moet er wel netjes en strak uit blijven zien. Dit merk verwerkt dat in haar sneakers. Ze zijn ooit begonnen met ontwerpen door de vraag te stellen waarom er geen sneakermerk was die moderne ‘streetwear’ combineert met de strakke Scandinavische aesthetica. Om dit te ontdekken heeft ARKK het concept van sneakers helemaal gestript, en zijn vanuit daar weer gaan opbouwen. Dit resulteerde in de iconische sneaker die een strak silhouet heeft, maar opvallende kleine details. Ook de kleuren zijn ingetogen zoals bij Scandinavië past.

ARKK sneakers zoals ze tegenwoordig zijn

De ARKK sneakers worden nu ontworpen met het idee dat ze zo veelzijdig moeten zijn, zodat ze in elk modern beeld passen. Je moet comfortabel en casual kunnen lopen, maar er ook representatief uitzien op werk of school. Met ARKK sneakers aan je voeten kan het allemaal. Het merk zegt zelf dat ARKK staat voor het moderne leven in sneakers. Je wordt niet meer aangekeken als te jeugdig of slordig in hun sneakers, maar mensen zien een moderne, jonge persoon die zijn leven op de rit heeft.

Het productieprocess van de ARKK sneakers

De sneakers stralen strakheid en eenvoudigheid uit, maar schijn bedriegt. Achter elk paar ARKK sneakers zit een 18 maanden durend process. Daarin wordt onderzoek gedaan, design ontwikkelt, en materialen getest. Deze tijd is nodig, omdat elke sneaker moet uitstralen dat tijdloosheid samen kan met dagelijkse functionaliteit. Daarnaast is elke sneaker handgemaakt, wat de kwaliteit van de sneakers waarborgd. Kortom, het lange productieprocess van de ARKK sneaker weerspiegelt in het mooie design en de hoge kwaliteit. En dat is waar het allemaal om draait voor mij!

Geef een reactie