bloogle.be

Hét Blog Netwerk

Categorie: Blog (page 1 of 2)

De top 5 must see steden in Azië

Wil je van jouw volgende vakantie écht iets bijzonders maken? Waarom reis je niet door het prachtige Azië, bijvoorbeeld met een rondreis Indonesië of een rondreis door Thailand? Welk gedeelte van Azië je ook wilt bezoeken, in dit artikel delen we met jou 5 Aziatische steden die je zeker eens in je leven moet hebben bezocht!

1. Bangkok

Het is een van ‘s werelds meest opwindende steden, en zou de stad moeten zijn die je in Azië bezoekt als je er slechts één kunt zien. Het is samengesteld uit verschillende levendige (en sommige chaotische) wijken, verleidelijk winkelen op enkele van ‘s werelds grootste markten en moderne gebouwen naast enkele van’ s werelds meest indrukwekkende tempels.
De beste ervaring is om het op een boot te zien, langs drijvende markten, de moderne skyline en de oude tempels. Sluit je bezoek af in het Grand Palace, de thuisbasis van de Emerald Buddha, en mis het grootste gouden standbeeld ter wereld, de Gouden Boeddha en de liggende Boeddha in de Wat Pho-tempel, de geboorteplaats van de traditionele Thaise massage.

2. Tokio

Tokio, een van ‘s werelds beste voedselsteden en ook een modehoofdstad, is een stad die meer te beleven is dan te zien. Het is een enorme wereldstad, maar overal waar je naartoe wilt is op loopafstand van een trein. Het heeft een zeer efficiënte transportservice en je zult je nooit vervelen als je geniet van grote, snelle steden met grote drukte – je zult zien wat we bedoelen als je van Shibuya Station stapt en rondloopt in de wijk Shibuya. Ga voor een reis terug in de tijd naar de Sensoji-tempel.

3. Beijing

De Chinese hoofdstad heeft de meest verbluffende keizerlijke paleizen van het land (in de Verboden Stad), en hoewel het misschien niet gemakkelijk is om rond te reizen (de lokale bevolking spreekt geen Engels of een andere taal), het is een stad die niemand mag missen (maak een rondleiding) . Het is de thuisbasis van een van ‘s werelds grootste door de mens gemaakte wonderen (de Grote Muur), evenals van verschillende culturele bezienswaardigheden, waaronder een aantal prachtige tempels.

4. Sjanghai

Ze hebben het het ‘Parijs van het Oosten’ genoemd en deze stad aan het water is van een vissersdorp aan de kust gegaan naar een van ‘s werelds meest geïndustrialiseerde en multiculturele metropolen. Het is ook een belangrijke winkelbestemming, en dat gevoel van Parisien wordt weerspiegeld in oude vorstelijke gebouwen en met bomen omzoomde lanen.
Voor toeristen is een van de meest gedenkwaardige ervaringen een mooie boottocht om de moderne skyline te bewonderen (om de kenmerkende Oriental Pearl Tower te fotograferen) en om te dineren in enkele van de beste internationale restaurants in Azië.

5. Hong Kong

Deze voormalige Britse kolonie is een dynamische stad die even Oostelijk als West is. Het biedt het exotische en het vertrouwde, de cutting-edge en het traditionele. Het is een grote, levendige plaats, iets van een Aziatisch New York, en het is niet bepaald goedkoop. Het tussen de torenhoge gebouwen zijn verfijnde restaurants en winkels, bedoeld voor mensen die wat geld willen uitgeven, maar ook kraampjes met Chinees eten en levendige straatmarkten. Het is verrassend gemakkelijk om overal te geraken, met straten gemarkeerd in het Engels, goed openbaar vervoer, voetgangersstraten en georganiseerde rondleidingen.

Licht huren: voetjes van de vloer bij een discofeest!

Laatst heb ik toch zoiets leuks meegemaakt. Ik denk er nog steeds met heel veel plezier aan terug. In het verzorgingstehuis waar ik werk, woont een hele kwieke oudere heer. Voor zijn verjaardag had hij aan zijn kinderen en overige familie geld gevraagd om voor zijn medebewoners en voor de medewerkers een groot feest te organiseren. Maar dan ook echt een groot feest met als thema de jaren zeventig. De tijd dat de meeste van onze bewoners nog redelijk jong waren. Een tijd die iedereen bewust had meegemaakt ook. Nou, dat nieuws zorgde voor heel wat plezier en voorpret. De man was echt van plan groot uit te pakken en hij vroeg mij ook om hulp. Hij wilde licht huren. En niet zomaar wat licht. Nee, van die lampen die echt bij een discovloer hoorden. Nu ben ik zelf niet zo’n feestganger dus ik vroeg hem of dat wel kon: licht huren. Nou, dat bleek dus inderdaad te kunnen en hoe!

Licht huren: maak de disco maar klaar

Licht huren is dus heel makkelijk en eenvoudig en dat niet alleen. Je hebt de keus uit de meest geweldige lampen. Van discolichten tot laserstralen. Het kon allemaal. De bewoner ging helemaal los. Hij dacht aan scenes uit ‘Saturday Night Fever’ en meer van dat soort films. Het viel me al mee dat hij ook niet probeerde John Travolta in te huren of zo. Hoewel de cd’s van de Bee Gees opeens niet meer aan te slepen waren. Nou ja, wat maakte het ook uit. Het was natuurlijk allemaal even leuk. Het fijne aan licht huren was ook dat het bij ons tehuis werd bezorgd en later weer opgehaald. We hadden er geen omkijken naar. De prijs was ook prima en na wat zoeken was het licht onderweg. Ondertussen vorderden de andere voorbereidingen ook gestaag en al gauw was het de avond van het feest.

En dansen maar

Iedereen was in een jaren zeventig outfit gekomen. Nou, dan kijk je je ogen uit kan ik je melden. Onvoorstelbaar dat mensen er vroeger zo bijliepen. Maar ja, dat zeggen ze over enkele tientallen jaren vast ook wel over ons. De grote dansvloer met alle lichten werd druk bezocht en iedereen ging helemaal uit zijn of haar dak. De bewoners genoten en vooral de jarige meneer was helemaal in zijn element en hij bleek nog zeer goede dansmoves te hebben. Zijn stralende gezicht zal ik nooit vergeten. Het was een onvergetelijke avond, mede ook dankzij de bijzondere lichteffecten.

ARKK sneakers voor iedereen die origineel wil zijn

We leven tegenwoordig in een sneaker-tijdperk. Steeds vaker zien we sneakers in het straatbeeld en op televisie. Zowel mannen als vrouwen dragen tegenwoordig sneakers, en de designs worden steeds gekker. Zelf ben ik al jaren gek op sneakers. Wat ik alleen tegen vind vallen aan de sneaker-hype is dat ze allemaal steeds meer op elkaar gaan lijken. Geen een sneaker is origineel meer. Een ander nadeel is dat ze steeds lomper en lelijker worden eigenlijk. Soms voelt het wel alsof hoe lelijker de schoen is, hoe cooler je bent. Omdat ik iemand ben die liever niet dingen draagt die iedereen draagt, ben ik gaan zoeken naar sneakers die nog origineel en eigen zijn. Toen kwam ik langs de sneakers van ARKK. Hun slogan zegt ‘created as an alternative, designed to inspire’. Dat spat echt van schoenen af. Ze zijn origineel en inspirerend, zonder lelijk of schreeuwerig te zijn!

De geschiedenis van het merk ARKK

ARKK komt uit Kopenhagen. Steeds vaker zie ik merken voorbij komen uit Scandinavië. Deze merken snappen het gewoon. Je wil coole, jeugdige kleren en schoenen, maar het moet er wel netjes en strak uit blijven zien. Dit merk verwerkt dat in haar sneakers. Ze zijn ooit begonnen met ontwerpen door de vraag te stellen waarom er geen sneakermerk was die moderne ‘streetwear’ combineert met de strakke Scandinavische aesthetica. Om dit te ontdekken heeft ARKK het concept van sneakers helemaal gestript, en zijn vanuit daar weer gaan opbouwen. Dit resulteerde in de iconische sneaker die een strak silhouet heeft, maar opvallende kleine details. Ook de kleuren zijn ingetogen zoals bij Scandinavië past.

ARKK sneakers zoals ze tegenwoordig zijn

De ARKK sneakers worden nu ontworpen met het idee dat ze zo veelzijdig moeten zijn, zodat ze in elk modern beeld passen. Je moet comfortabel en casual kunnen lopen, maar er ook representatief uitzien op werk of school. Met ARKK sneakers aan je voeten kan het allemaal. Het merk zegt zelf dat ARKK staat voor het moderne leven in sneakers. Je wordt niet meer aangekeken als te jeugdig of slordig in hun sneakers, maar mensen zien een moderne, jonge persoon die zijn leven op de rit heeft.

Het productieprocess van de ARKK sneakers

De sneakers stralen strakheid en eenvoudigheid uit, maar schijn bedriegt. Achter elk paar ARKK sneakers zit een 18 maanden durend process. Daarin wordt onderzoek gedaan, design ontwikkelt, en materialen getest. Deze tijd is nodig, omdat elke sneaker moet uitstralen dat tijdloosheid samen kan met dagelijkse functionaliteit. Daarnaast is elke sneaker handgemaakt, wat de kwaliteit van de sneakers waarborgd. Kortom, het lange productieprocess van de ARKK sneaker weerspiegelt in het mooie design en de hoge kwaliteit. En dat is waar het allemaal om draait voor mij!

De 3 grootste voordelen van tweedehands fietsen

Ik ben een enorme liefhebber van fietsen. Het is één van mijn favoriete hobby’s. Fietsen is iets wat ik graag elke dag doe, zodat ik voldoende in beweging blijf. Verder kan ik wel zeggen dat de fiets mijn favoriete vervoersmiddel is. Ik pak veel liever de fiets dan dat ik met de auto ga. Het is namelijk beter voor je eigen gezondheid, maar het is ook beter voor het milieu. Echter zou je de mate van duurzaamheid nog naar een hoger niveau kunnen tillen door gebruik te maken van tweedehands fietsen. Sinds kort heb ik voor mezelf de keuze gemaakt om alleen nog maar gebruik te maken van tweedehands fietsen en dat bevalt enorm goed! In dit blog zal ik vertellen over de 3 grootste voordelen van tweedehands fietsen.

Tweedehands fietsen zijn relatief goedkoop

Dit is in mijn ogen het grootste voordeel. Tweedehands fietsen zijn in vergelijking met nieuwe fietsen echt een stuk goedkoper. Waarom zou je tot soms wel 5 keer meer betalen voor een soortgelijk product? Je kunt op langer termijn veel geld besparen op fietsen en daardoor houd je meer geld over voor andere leuke dingen. Bovendien is een fiets iets waar je in de loop der jaren nogal wat kosten aan kunt hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lekke band of aan een kapotte ketting. Ook is de kans aanwezig dat je fiets gestolen kan worden. Dat doet dan natuurlijk meer pijn als het je veel geld heeft gekost. Alleen om die financiële redenen zou je al moeten kiezen voor een tweedehandse fiets.

Tweedehands fietsen zijn beter voor het milieu

Naast dat tweedehands fietsen goedkoper zijn dan nieuwe fietsen, zijn ze ook beter voor het milieu. Dat komt doordat tweedehands fietsen in feite refurbished fietsen zijn. Dat houdt in dat deze fietsen volledig zijn schoongemaakt, gerepareerd en gerenoveerd. Dus deze fietsen zijn in feite weer zo goed als nieuw. In dit proces worden allerlei materialen van oude fietsen hergebruikt. Dat heeft dus ook als gevolg dat er minder fietsen op straat staan te verloederen, maar juist weer opnieuw worden ingezet voor andere fietsen. Door gebruik te maken van tweedehands fietsen ondersteun jij dit proces en draag jij ook een steentje bij aan een beter milieu.

De fietsen zijn van goede kwaliteit

De tweedehands fietsen krijgen bij de renovatie altijd een nieuwe ketting. Verder worden de wielen en spaken altijd nagelopen om er zeker van te zijn dat deze nog in goede staat zijn. Als dat niet zo blijkt te zijn, krijg je een nieuw wiel. Zo weet je zeker dat deze tweewieler van goede kwaliteit is en nog zeker een aantal jaar mee kan. Daarnaast is de fiets altijd voorzien van een kettingkast, verlichting en een kettingslot. Met andere woorden is hij dus 100% rijklaar.

Haal meer verkoop uit jouw website met deze drie tips

Verkeer krijgen naar jouw website is geweldig, maar als dat verkeer niet converteert, dan heb je er alsnog weinig aan. In dit artikel zetten we voor jou 3 bewezen strategieën uiteen om jouw bezoekers tot actie aan te zetten, of dat nu het invullen van een formulier is, het overhandigen van hun e-mailadres of het doen van een aankoop.

Strategie #1. Multichannel retargeting

97% van jouw verkeer wordt meestal niet de eerste keer dat het naar jouw site komt geconverteerd. Dit betekent niet dat het slecht verkeer is, het betekent alleen dat ze zich in de onderzoeksmodus bevinden, maar dat ze nog niet klaar zijn om te converteren. Dus door deze mensen opnieuw te targeten op meerdere kanalen, zoals Google, YouTube, Instagram, Facebook, zien ze jou en blijf je in positieve zin in het hoofd van jouw doelgroep. Dit rangschikt ruimte in hun hoofd, dus wanneer ze klaar zijn om te converteren, komen ze terug naar jouw website en converteren ze en dat zal jouw algehele succespercentage in de loop van de tijd verhogen.

Strategie #2. Een sterke advertentietekst, zowel betaald als organisch, is de sleutel tot een hoog succespercentage

Als er mensen op jouw site komen die eigenlijk niet naar jouw site zouden moeten komen, ziet jouw conversieratio er slecht uit, of niet? Je wilt dus dat verkeer dat naar jouw site komt, dat dat zeer doelgericht is en dat wat jij levert zoekt. En dus, door een duidelijke advertentie te hebben voor wat de gebruiker gaat krijgen, of het nu via een betaalde advertentie of een organische vermelding in een zoekmachine zoals Google is of zelfs als een bericht op Facebook, dan wil je zeker weten dat dat erg doelgericht is, zodat wanneer ze daarop klikken en naar jouw site gaan, het dezelfde informatie is die ze net hebben gezien, dat er een verband is en je ze niet zult verliezen. Als je informatie publiekelijk vertoont, posts op sociale media met dingen die niet relevant zijn voor je bedrijf en daarmee irrelevant verkeer naar je site komt, wordt het niet omgezet, en zal het je conversieratio schaden.

Strategie #3: Implementeer live chat

Door middel van live chat kunnen jouw bezoekers direct contact opnemen met jouw bedrijf. Het klantcontact wordt vergroot doordat je een extra communicatiemiddel aanbiedt. Gepersonaliseerde berichten die consumenten door de “buyer’s journey” heen helpen is mogelijk met de consumenteninformatie die chatbots ontvangen. Een bot kan de nodige en gerelateerde vragen stellen, de gebruiker overtuigen en een lead voor jou genereren. Chatbots zorgen ervoor dat de stroom in de goede richting gaat om hogere conversiepercentages te krijgen.

Naast het genereren van potentiële klanten en het informeren van de verkoopteams, kan een chatbot jou ook helpen bij het bepalen van de niet-gekwalificeerde leads via geïdentificeerde KPI’s (budget, relevantie, tijdlijn, bronnen, enz.) En voorkom je dat je teveel omgaat met tijdrovende leads.

Lekker op de fiets de natuur of de stad in

Wanneer je, zoals ik, graag op de fiets stapt om de omgeving te verkennen, dan is het wel zaak dat je een goede fiets hebt. En dan het liefst een die past bij hoe jij er het liefst op uit gaat. Ga je graag fietsen in de stad, voor je werk of voor je plezier, dan heb je een andere fiets nodig dan wanneer je het liefst de natuur in gaat. Want in de stad heb je te maken met andere omstandigheden dan in de natuur. En dus stel je andere eisen aan je fiets. Ook het verschil tussen recreatief en fanatiek sportfietsen is van belang. In de fietsenwinkel kunnen ze je prima helpen om de perfecte fiets te vinden voor jouw activiteiten.

Waar let je op bij de aanschaf van een fiets?

Allereerst denk je dus na over waar je de fiets voor gaat gebruiken. Wil je er alleen je boodschappen op doen of moet je er ook nog kinderen op vervoeren? Ga je ‘m gebruiken om hele fietsroutes af te leggen? Wil je extra ruimte voor je hond? Aan de hand daarvan kun je verder gaan kijken. Voor een sportief exemplaar, eentje met een lage instap of een met een mandje voorop. Ook een bakfiets behoort tot de mogelijkheden. Kijk ook goed naar wat jij nodig hebt. Heb je écht 17 versnellingen nodig of kun je met minder toe? Wil je behalve handremmen ook een terugtraprem?

Een fiets kopen in een fietsenwinkel geeft garantie

Wanneer je ergens van zomaar iemand een fiets koopt, dan heb je geen garantie op de onderdelen. En dat kan nog wel eens in je nadeel uitpakken. Want dan heb je een leuk fietsje gekocht, voor weinig, en dan kun je alsnog naar de fietsenwinkel om alles te laten vervangen of afstellen. Dat kan nog flink in de papieren lopen. Het is dan verstandiger om direct een goede fiets te kopen in een goede fietsenwinkel. Je hebt dan het meeste plezier van je fiets.

Een rondje fietsen in de natuur of een complete trektocht maken

Ik ben echt gek op fietsen, zodra het ook maar half kan trek ik er op uit met mijn ijzeren ros. De ene keer maak ik een rondje langs de weilanden in de buurt, de andere keer neem ik de fiets mee op de auto om eens in een ander deel van België rond te fietsen. En dat is direct het voordeel van fietsen. Het is zó veelzijdig. Je neemt je fiets redelijk gemakkelijk mee in de trein en achterop de auto heb je ook alle vrijheid om te gaan en te staan waar jij wilt. Je zult zien dat je steeds weer nieuwe dingen ontdekt in je eigen land.

Sportfietsen of fietsen voor de gezelligheid

Persoonlijk ben ik een gezelligheidsfietser. Lekker kletsen onderweg over allerhande onderwerpen. Maar het kan natuurlijk zijn dat jij liever over bospaadjes scheurt of misschien zelfs wel door de duinen. Kies daarom altijd de fiets die past bij jouw fietsdoel.
Fiets

Hulp van een whiplash advocaat is verstandig bij een ongeval

Een whiplash is een van de dingen die regelmatig voorkomt, hoe vervelend het ook is. Voor iedereen die ooit last zal krijgen van deze vorm van letsel zal er een zware periode aanbreken. Het is dan ook echt zo dat een whiplash vaak een lange revalidatieperiode met zich mee zal brengen. In de meeste gevallen heeft een whiplash zijn intrede gemaakt na een auto-ongeluk, vaak doordat er een andere auto op uw auto klapt. In dit geval is het verstandig om op zoek te gaan naar een whiplash advocaat, deze kan u helpen bij het proces rondom de kosten.

De whiplash advocaat weet wat hij doet

Het meest prettige aan een whiplash advocaat is dat deze persoon u altijd kan voorzien van advies omtrent de situatie. Dit is dan ook de persoon die alle kennis en ervaring in pacht heeft om u te helpen, hij of zij weet welke partij er op zal moeten draaien voor de kosten. Aangezien het een lange behandelingsduur betreft is het inschakelen van een advocaat zeker een goede stap, hierdoor kunt u er immers voor zorgen dat u niet alles zelf voor eigen rekening hoeft te nemen.

U kunt altijd schikken

Vrijwel iedere zaak rondom het letsel van een whiplash zal worden afgedaan middels een schikking. Bij een schikking komt u met de tegenpartij tot een bepaalde overeenkomst, vaak wordt er dan een bepaald bedrag afgesproken die de partij aan u zal moeten voldoen. U hoeft niet bang te zijn om te schrikken, het is namelijk zo dat de meeste schikkingen vaak hoge bedragen zullen opleveren voor de eisende partij. De bedragen liggen meestal hoger dan bij het laten voorkomen van de zaak.

Schakel ook een whiplash advocaat in

Een advocaat zal voor u gaan bekijken wat de stappen zijn die er gezet kunnen worden om er zo goed mogelijk vanaf te komen. Door dit advies krijgt u in een keer een stuk meer zekerheid rondom uw zaak, veel mensen vinden dit een prettig gevoel. Door de advocaat hoeven zijn er niet helemaal alleen voor te staan. U kunt ook nog op zoek gaan naar een whiplash advocaat, er zijn genoeg kantoren te vinden in ons land. Ieder kantoor hanteert zijn eigen bedragen en tarieven, hierdoor is er dus altijd wel een kantoor wat aan zal sluiten bij uw budget.

Verhuizen in de stad? Gebruik een bakfiets!

De kerstvakantie staat voor de deur. Traditioneel gezien is dit hét moment om te verhuizen van je eerste naar je tweede studentenkamer. Je weet na een paar maanden precies wat je wel en wat je niet meer wilt. Tijd dus voor een verhuizing. Maar in die paar maanden heb je al best een hele grote hoeveelheid spullen verzameld, spullen die je natuurlijk wel weer mee wilt nemen. Of je ze nu nodig hebt of niet. Hoe ga je al die spullen meenemen? Een studentenbudget is over het algemeen niet berekend op het inhuren van professionele verhuizers. En dus leen je de bakfiets van je nieuwe studentenhuis en gebruik je die om te verhuizen. In Nederland doen ze dat al heel lang, in België zijn we dat nog niet zo gewend, maar het begint te komen.

Met de bakfiets verhuizen is goed voor je conditie

Verhuizen met de bakfiets levert meer op dan alleen een nieuw onderkomen. Je gaat het ook goed merken aan je algehele conditie. En dan vooral aan de spieren in je kuiten en je bovenbenen. Het loont dus, ook voor je figuur, echt wel de moeite om met de bakfiets te verhuizen. Voor de student die veel ritjes moet doen, over grotere afstanden, is er natuurlijk de elektrische bakfiets. Dan heb je het pas echt goed voor elkaar!

Dan komt het verhuizen zelf er ook nog bij

Want in die paar maanden dat jij in het studentenhuis hebt gewoond, heb je al heel wat spullen, troep en aanverwante zaken verzameld. Spullen waar je niet zo gemakkelijk afscheid van neemt. En natuurlijk ook spullen die je echt nodig hebt voor je studie of als student in het algemeen. Denk dan natuurlijk aan je bureau, je bureaustoel, je bed, je boeken en je computer. Al deze spullen moeten trap af-trap op gezeuld worden. Met een beetje hulp van je vrienden heb je dat al snel voor elkaar. Vanuit je eerste huis zet je alles zó in de bakfiets en vanuit de bakfiets zet je alles zó weer in je nieuwe onderkomen.

Een pintje als dank u wel

Wanneer je vrienden je hebben geholpen met de verhuizing en het lenen en heen en weer fietsen van de bakfiets, hebben ze wel een bedankje verdiend. En waar regelt een student dat? Nou in de lokale kroeg natuurlijk of in de huiskamer van je nieuwe studentenhuis. Als afsluiter van de verhuisdag maak je er samen een mooi feestje van. Natuurlijk met een pintje en wat lekkers te eten.
Bakfiets

Mijn verhuisblog: Deel 2 – Een nieuw avontuur

In mijn vorige blog las je hoe mijn vriend en ik onze verhuizing hebben ervaren. Ook las je hier dat we nog een stapje verder wilde gaan en een extraatje aan ons avontuur wilden toevoegen. Nu mag ik in deze blog dan eindelijk onthullen wat dit is. Lees snel verder en geniet ook weer mee van ons tweede avontuur!

Een nieuwe beste vriend

Met grote vreugde kondig ik hierbij aan dat wij een nieuw lid van de familie hebben! En nee, dan heb ik het niet over een baby. Wij hebben namelijk een puppy genomen! Ons nieuwe vriendje heet Harvey en is een prachtige golden retriever. Eigenlijk waren we helemaal niet van plan om een huisdier te nemen, verhuizen was namelijk al een behoorlijk flinke stap. Toen kreeg mijn vriend een bericht van zijn collega die nieuwe puppy’s had gekregen. Wij gingen even op bezoek en werden meteen zo verliefd op Harvey, dat we de verleiding niet konden weerstaan. En aangezien we toch al alles aan het veranderen waren, kon dit er ook nog wel bij!

Nieuwe banken, stoelen… En een hondenmand

Vanwege de verhuizing waren we natuurlijk al even bezig met het verzamelen van allemaal nieuwe spullen. Een nieuwe tafel, bank, kleed, en ga zo maar verder. In al ons enthousiasme van het nieuwe hondje waren we bijna vergeten dat hiervoor natuurlijk ook van alles gekocht moet worden. Aangezien mijn vriend en ik beiden nooit een hond hebben gehad, hadden we geen flauw idee hoe we dit aan moesten pakken. Er ontstond even paniek, maar gelukkig hadden we genoeg mensen om ons heen om ons te helpen hierbij. Zelfs op de site van Royal Canin stonden allerlei tips over hoe je de juiste voeding kon vinden. Bovendien hadden ze een aantal handige filmpjes over de opvoeding en gezondheid van honden. Al met al hadden we verbazingwekkend snel alle spullen in huis en kon Harvey zo snel mogelijk bij ons intrekken. Inmiddels zijn we, al zeg ik het zelf, zeer professionele hondentrainers!

Het volgende avontuur…

Hoewel ik zeer heb genoten van het schrijven van deze blogs, is alle spanning en sensatie nu toch een beetje ten einde gekomen. Voorlopig gaan mijn vriend en ik eerst even wennen aan al het nieuws en natuurlijk genieten van ons nieuwe vriendje Harvey. Mocht er in de toekomst toch nog een interessante verandering plaatsvinden, dan zal ik jullie natuurlijk meteen op de hoogte stellen hiervan!

Mijn Verhuisblog: Deel 1 – De verhuizing

Zelf vind ik niks leuker dan lezen over de ervaringen met verhuizen van andere mensen. Ik ga dan altijd meteen fantaseren over hoe ik zelf mijn huis in zal richten en decoreren. Afgelopen maand maakte mijn vriend en ik zelf de stap om te gaan verhuizen. Het leek me een goed idee om mijn ervaringen op de schrijven, zodat jullie ook een beetje kunnen meegenieten van mijn avontuur.

Inpakken en wegwezen

Nadat we eenmaal de sleutel van ons nieuwe huis ontvangen hadden, werd het tijd om alles in te pakken. Wij hadden zeker weten onderschat hoeveel spullen wij hebben. Van te voren dachten we: Gewoon een verhuisbus en verhuislift huren, wat spullen erin gooien en klaar is Kees. Dit was helaas niet het geval. Er kwamen overal troepjes vandaan die we al lang niet meer gebruikten. Een grote schoonmaak en minstens 30 verhuisdozen verder, waren we dan eindelijk klaar. Nu hoefden we alleen nog maar een verhuisbus en verhuislift te huren en de echte verhuizing kon beginnen. De spullen die we niet meer gebruikten hebben we naar de kringloop gebracht en de rest ging naar ons mooie nieuwe huisje.

Pinterest tot leven laten komen

Aangezien ons nieuwe huisje wel iets groter is dan het oude en onze smaak bovendien ook veranderd is, wilden wij wat nieuwe spulletjes kopen. Nou is mijn vriend niet zo kieskeurig en dit gaf mij alle vrijheid om lekker te shoppen. Ik had al jaren een bord op pinterest waar ik allemaal ideetjes opgeslagen had en deze kon ik nu eindelijk tot leven laten komen. Zelf kan ik in interieurwinkels nog al de kluts kwijtraken door al het leuks dat ze hebben. Voor iedereen die hier ook last van heeft raad ik aan van te voren een “moodboard” te maken. Dit is een bord waarop je allerlei plaatjes plakt van wat je hebben wil. Zo kun je ten eerste zien of alles wat jij bedacht had ook daadwerkelijk bij elkaar past. Bovendien maakt dit je leven veel makkelijker als je alle interieurwinkels af gaat. Zo raak je minder afgeleid door alle andere leuke dingen en is je huis straks niet een bij elkaar geraapt zooitje!

Het volgende avontuur…

Verhuizen is natuurlijk niet zomaar iets, maar voor mijn vriend en mij was dit nog niet genoeg. Wij waren zo enthousiast geworden van het verhuizen, dat we besloten nog net iets meer verandering in ons leven te gooien. Om erachter te komen wat dit volgende avontuur is, lees dan Mijn Verhuisblog: Deel 2!

« Oudere berichten

© 2019 bloogle.be

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑