Een camion nodig voor jouw oplegger?

Dan hoef je maar even online te kijken en je vindt precies die camion die je nodig hebt. Zo gemakkelijk kan het namelijk zijn. Je zult natuurlijk wat keuzes moeten maken over de prijs en het merk. Over de trekkracht en het aantal gereden kilometers. Over het land van herkomst en de staat van onderhoud. Maar veel moeilijker dan dat wordt het niet. Jij moet van te voren precies weten waar je deze camion voor gaat gebruiken. Maar je gaat natuurlijk niet voor niets op zoek.

Welke camion heb je nodig?

Als alle camions van je bedrijf van een bepaald merk zijn, dan kan het zomaar zijn dat daar je voorkeur naar uitgaat. Switchen van merk wordt over het algemeen maar weinig gedaan. Wanneer je op de site kijkt, zie je camions in alle soorten, merken en maten. Specifiek geschikt voor bakwagens, voor kiepwagens en voor betonwagens. Het is maar net wat jij nodig hebt. Wil je gewoon een nette camion om een oplegger te trekken? Dan ben je waarschijnlijk sneller klaar dan wanneer je op zoek gaat naar dat ene specifieke merk en type. Toch blijft het verstandig om niet alleen op de prijs en de foto's af te gaan. Je zult de camion in levende lijve gaan moeten aanschouwen.

Maak een proefrit en check het onderhoudsdossier

Ieder bedrijf met camions houdt een aparte administratie bij over die camions. Er staat precies in welk onderhoud er wanneer is gebeurd en wat er de volgende keer gebeuren moet. Zo weet je al snel of het onderhoud van de camion die jij op het oog hebt, secuur is gedaan. Is dat zo? Dan geeft dat vertrouwen. Het wordt dan tijd om eens een proefrit te maken of om de camion werkend te zien. Je wilt immers dat alle opties waar je voor betaalt het ook daadwerkelijk doen. Koop je een camion buiten België? Informeer dan vooraf naar de kosten van het invoeren.

Zijn alle camions op de site gebruikt?

Van de grote hoeveelheid camions die op de site worden aangeboden is veruit het grootste deel gebruikt. Ongeveer 10% van het aanbod bestaat uit camions die compleet nieuw zijn. Ook kun je hier nieuwe camions met een beschadiging aantreffen. In alle gevallen staat er in de specificaties heel duidelijk bij wat er juist met deze camion het geval is. Zo weet je waarom een prijs heel hoog of juist heel laag lijkt te zijn in vergelijk met andere camions.

Geef een reactie