De top 5 must see steden in Azië

Wil je van jouw volgende vakantie écht iets bijzonders maken? Waarom reis je niet door het prachtige Azië, bijvoorbeeld met een rondreis Indonesië of een rondreis door Thailand? Welk gedeelte van Azië je ook wilt bezoeken, in dit artikel delen we met jou 5 Aziatische steden die je zeker eens in je leven moet hebben bezocht!

1. Bangkok

Het is een van ‘s werelds meest opwindende steden, en zou de stad moeten zijn die je in Azië bezoekt als je er slechts één kunt zien. Het is samengesteld uit verschillende levendige (en sommige chaotische) wijken, verleidelijk winkelen op enkele van ‘s werelds grootste markten en moderne gebouwen naast enkele van’ s werelds meest indrukwekkende tempels.
De beste ervaring is om het op een boot te zien, langs drijvende markten, de moderne skyline en de oude tempels. Sluit je bezoek af in het Grand Palace, de thuisbasis van de Emerald Buddha, en mis het grootste gouden standbeeld ter wereld, de Gouden Boeddha en de liggende Boeddha in de Wat Pho-tempel, de geboorteplaats van de traditionele Thaise massage.

2. Tokio

Tokio, een van ‘s werelds beste voedselsteden en ook een modehoofdstad, is een stad die meer te beleven is dan te zien. Het is een enorme wereldstad, maar overal waar je naartoe wilt is op loopafstand van een trein. Het heeft een zeer efficiënte transportservice en je zult je nooit vervelen als je geniet van grote, snelle steden met grote drukte – je zult zien wat we bedoelen als je van Shibuya Station stapt en rondloopt in de wijk Shibuya. Ga voor een reis terug in de tijd naar de Sensoji-tempel.

3. Beijing

De Chinese hoofdstad heeft de meest verbluffende keizerlijke paleizen van het land (in de Verboden Stad), en hoewel het misschien niet gemakkelijk is om rond te reizen (de lokale bevolking spreekt geen Engels of een andere taal), het is een stad die niemand mag missen (maak een rondleiding) . Het is de thuisbasis van een van ‘s werelds grootste door de mens gemaakte wonderen (de Grote Muur), evenals van verschillende culturele bezienswaardigheden, waaronder een aantal prachtige tempels.

4. Sjanghai

Ze hebben het het ‘Parijs van het Oosten’ genoemd en deze stad aan het water is van een vissersdorp aan de kust gegaan naar een van ‘s werelds meest geïndustrialiseerde en multiculturele metropolen. Het is ook een belangrijke winkelbestemming, en dat gevoel van Parisien wordt weerspiegeld in oude vorstelijke gebouwen en met bomen omzoomde lanen.
Voor toeristen is een van de meest gedenkwaardige ervaringen een mooie boottocht om de moderne skyline te bewonderen (om de kenmerkende Oriental Pearl Tower te fotograferen) en om te dineren in enkele van de beste internationale restaurants in Azië.

5. Hong Kong

Deze voormalige Britse kolonie is een dynamische stad die even Oostelijk als West is. Het biedt het exotische en het vertrouwde, de cutting-edge en het traditionele. Het is een grote, levendige plaats, iets van een Aziatisch New York, en het is niet bepaald goedkoop. Het tussen de torenhoge gebouwen zijn verfijnde restaurants en winkels, bedoeld voor mensen die wat geld willen uitgeven, maar ook kraampjes met Chinees eten en levendige straatmarkten. Het is verrassend gemakkelijk om overal te geraken, met straten gemarkeerd in het Engels, goed openbaar vervoer, voetgangersstraten en georganiseerde rondleidingen.

Geef een reactie