Gezellig samen klussen

Aan het begin van vorige maand had ik samen met mijn partner besloten om een paar dingen te gaan verbouwen aan ons huis. Hiervoor hadden we samen een goed plan opgesteld en wat geld voor opzij gelegd. De belangrijkste dingen die wij wilden gaan doen was het renoveren van de badkamer, het plaatsen van nieuwe keuken apparatuur en het leggen van een nieuwe laminaatvloer. Wij wonen al ruim tien jaar samen in ons huis en het was de hoogste tijd voor wat vernieuwing. Samen kunnen wij goed klussen en daarom hadden we er ook voor gekozen om het samen te doen. Wij vinden het gezellig om samen te klussen en door het zelf te doen houden we ook nog eens wat extra geld over. Ook hebben wij beiden nu wat extra tijd over vanwege de maatregelen wat betreft het corona virus.

Allereerst het sanitair

Wij zijn begonnen met het renoveren van de badkamer. Eerst hebben wij de tegels eruit gesloopt en ook het oude bad eruit gehaald. Na wat stucwerk hebben we de nieuwe tegels geplaatst. Daarna hebben we ook de douchekop vervangen en een nieuw bad geplaatst. De verbouwing verliep erg soepel en de badkamer is erg mooi geworden. Ook hebben wij nog wat led verlichting geplaatst voor wat extra sfeer. Na de badkamer zijn wij verder gegaan met de keuken. Alle kastjes hebben wij laten hangen, maar we hebben veel apparatuur vervangen. Zo hebben nu een nieuwe oven, een nieuwe koelkast, een nieuwe koffiezetapparaat en een nieuwe kraan die direct kokend water kan geven. Het was een grote investering, maar dat was het ook waard. We kunnen nu nog jarenlang genieten van de nieuwe badkamer en de keukenapparatuur.

Nu de vloer nog

De verbouwingen van de keuken, maar vooral van de badkamer was erg uitputtend. Daarom zijn wij wat betreft een nieuwe vloer op zoek gegaan naar laminaat met leggen, zodat wij de nieuwe vloer niet zelf hoefden te leggen. Het kostte misschien wat meer, maar het bespaarde ons veel tijd en moeite. Onze keuze was gevallen op een nieuwe donkerbruine laminaatvloer. En al binnen één dag was onze oude vloer eruit gehaald en was onze nieuwe vloer gelegd. Dat was echt ideaal en het is zeker aan te raden voor als je weinig tijd hebt of niet handig bent met het leggen van vloeren.

Geef een reactie