Hoe een auto GPS tracker jouw transportbedrijf verder helpt

Wanneer u werkt bij een bedrijf waar veel met transport wordt gedaan, weet u dat het veel organisatie vergt om het gehele logistieke goed en efficiënt te laten verlopen. Om die reden is het aan te raden om als bedrijf gebruik te gaan maken van een goed werkende auto GPS tracker. Met dit systeem kunt u door middel van track-and-trace al uw bedrijfsvoertuigen volgend op afstand, net als uw werknemers die deze voertuigen besturen. Dit maakt het mogelijk om sneller en efficiënter beleidsmatige beslissingen te nemen en om uw volledige wagenpark beter te beschermen. Lees meer over hoe een auto GPS tracker ook uw bedrijf verder kan helpen. 

Hoe een GPS tracker precies werkt 

Met een GPS tracker in de voertuigen van uw bedrijf, maak je het mogelijk om alle gegevens van het voertuig inzichtelijk te krijgen. Door middel van een GPS tracker weet u altijd waar de voertuigen zich bevinden. Dit gebeurt middels de combinatie van hoogwaardige software en hardware. De hardware – in de vorm van een klein kastje – wordt onder het dashboard van uw voertuigen gemonteerd. De software – officieel heet dat de fleet management software – zorgt er vervolgens voor dat alle gegevens en statistieken van de ritten worden verzameld. Dit heeft een aantal grote voordelen, die we in de rest van dit blog bespreken.

Verminderen van de operationele kosten 

Uiteindelijk zorgt het systeem met de auto GPS tracker voor handige inzichten, waaronder de kortst mogelijke ritten van uw werknemers. Zo vermindert u de brandstofkosten, maar ook de personeelskosten. Uw werknemers rijden namelijk altijd via de snelste route naar de plaats van bestemming en zijn in staat om files te vermijden. Zo zijn ze sneller klaar met het werk. Bijkomend voordeel hiervan is dat u een stuk duurzamer opereert. Ook dit is zeker niet onbelangrijk in deze tijd. 

Laat uw werknemers veiliger rijden

Met de GPS tracker en de bijbehorende fleet management software kunt u uw werknemers veiliger laten rijden. Zo heeft u altijd live inzicht in de snelheid van uw chauffeurs. Wanneer deze aanzienlijk te hard rijden, kunt op een veilige manier met de werknemer in kwestie communiceren. Zo laat u hem niet alleen veiliger, maar ook duurzamer rijden! 

Beveiliging tegen diefstal

Naast de veiligheid van uw werknemers wordt de veiligheid van uw voertuigen ook gewaarborgd met behulp van GPS tracker, bijvoorbeeld tegen diefstal. Met behulp van het systeem kunt u altijd snel ingrijpen door direct met de politie te communiceren. 

Optimale communicatie met uw klanten

Als laatste voordeel – maar misschien wel de belangrijkste – noemen we het feit dat je met behulp van het Fleet Management Systeem heel nauwkeurig aan kunt geven wanneer uw bestelling bij de klant aankomt. Deze precieze aankomsttijden zullen als zeer plezierig worden ervaren door uw klanten, die zich ook veel beter in kunnen stellen op uw komst. De actuele live locaties van alle voertuigen zijn heel actueel en bijzonder betrouwbaar. 

Kortom: een auto GPS tracker gebruiken voor de voertuigen in uw wagenpark levert veel voordelen op voor jouw bedrijf. Onderzoek vandaag nog de mogelijkheden voor het aanschaffen van een goed GPS trackingsysteem!

Geef een reactie