Soms kom je van die verhalen tegen waar je gewoon even over moet bloggen. Het verhaal van Magnanni schoenen is daar één van. Bij toeval kwam ik achter het bestaan van dit merk en toen ik me wat in de geschiedenis ging verdiepen kwam er een prachtig verhaal tevoorschijn. En ja, ik ben auteur dus ik houd van verhalen. En vooral van verhalen waarin schijnbaar kansloze mensen opklimmen om iets heel moois neer te zetten. In dit geval een bloeiend schoenenmerk dat een product van hoge kwaliteit aflevert. Mooier kun je het bijna niet hebben. Maar hoe zit het dan met Magnanni schoenen. Hoe is het begonnen?

Magnanni schoenen: het verhaal

Nou, het is in ieder geval niet in Italië begonnen zoals je misschien zou denken. De oorsprong van dit merk ligt in Spanje. Magnanni is opgericht door Sebastian Blanco Aldemar. Hij begon al op zijn twaalfde met werken in schoenfabrieken. Hij was een jongen uit een eenvoudig arbeidersmilieu, maar hij wist zich steeds verder omhoog te werken. Tot hij op een gegeven moment besloot zijn eigen bedrijf op te starten. Het succes kwam langzaam. En paar jaar later had hij vijf werknemers in dienst. Zij vervaardigden de schoenen met de hand. Toen Blanco ene Mr. Garcia ontmoette, besloten ze samen te werken. Het bedrijf werd Blangar genoemd. Door de samenwerking kon Blanco het bedrijf verder laten groeien. Ondertussen had Blanco een zoon gekregen die ook al jong interesse kreeg in het bedrijf. Hij had vooral interesse in het ontwerpen van schoenpatronen. Op zijn zestiende werd hij verantwoordelijk voor de designs. Het bedrijf ging een andere koers varen en streefde naar nieuwe en elegante modellen. Pas toen in 1989 een kleinzoon het bedrijf overnam werd de naam Magnanni geboren.

Kwaliteit is het succes

Magnanni schoenen bestaan inmiddels dus al een hele lange tijd. Dat kan alleen omdat het merk streng let op de kwaliteit van de producten. Alleen het beste leer wordt gebruikt en er vindt een strenge eindcontrole plaats. In dit familiebedrijf gelooft men nog in handwerk en dat blijft dus een belangrijk onderdeel uitmaken van het productieproces. Eigenlijk gaan ze verder op de weg die een twaalf jarige jongen ooit is ingeslagen. Het verhaal van Magnanni schoenen is inspirerend en boeiend om te lezen. Om te zien hoe iemand, zo jong al, doelbewust aan de slag gaat en zoiets moois en groots neer te zetten is natuurlijk fantastisch. En wel een blogje waard!