Zelf vind ik niks leuker dan lezen over de ervaringen met verhuizen van andere mensen. Ik ga dan altijd meteen fantaseren over hoe ik zelf mijn huis in zal richten en decoreren. Afgelopen maand maakte mijn vriend en ik zelf de stap om te gaan verhuizen. Het leek me een goed idee om mijn ervaringen op de schrijven, zodat jullie ook een beetje kunnen meegenieten van mijn avontuur.

Inpakken en wegwezen

Nadat we eenmaal de sleutel van ons nieuwe huis ontvangen hadden, werd het tijd om alles in te pakken. Wij hadden zeker weten onderschat hoeveel spullen wij hebben. Van te voren dachten we: Gewoon een verhuisbus en verhuislift huren, wat spullen erin gooien en klaar is Kees. Dit was helaas niet het geval. Er kwamen overal troepjes vandaan die we al lang niet meer gebruikten. Een grote schoonmaak en minstens 30 verhuisdozen verder, waren we dan eindelijk klaar. Nu hoefden we alleen nog maar een verhuisbus en verhuislift te huren en de echte verhuizing kon beginnen. De spullen die we niet meer gebruikten hebben we naar de kringloop gebracht en de rest ging naar ons mooie nieuwe huisje.

Pinterest tot leven laten komen

Aangezien ons nieuwe huisje wel iets groter is dan het oude en onze smaak bovendien ook veranderd is, wilden wij wat nieuwe spulletjes kopen. Nou is mijn vriend niet zo kieskeurig en dit gaf mij alle vrijheid om lekker te shoppen. Ik had al jaren een bord op pinterest waar ik allemaal ideetjes opgeslagen had en deze kon ik nu eindelijk tot leven laten komen. Zelf kan ik in interieurwinkels nog al de kluts kwijtraken door al het leuks dat ze hebben. Voor iedereen die hier ook last van heeft raad ik aan van te voren een “moodboard” te maken. Dit is een bord waarop je allerlei plaatjes plakt van wat je hebben wil. Zo kun je ten eerste zien of alles wat jij bedacht had ook daadwerkelijk bij elkaar past. Bovendien maakt dit je leven veel makkelijker als je alle interieurwinkels af gaat. Zo raak je minder afgeleid door alle andere leuke dingen en is je huis straks niet een bij elkaar geraapt zooitje!

Het volgende avontuur…

Verhuizen is natuurlijk niet zomaar iets, maar voor mijn vriend en mij was dit nog niet genoeg. Wij waren zo enthousiast geworden van het verhuizen, dat we besloten nog net iets meer verandering in ons leven te gooien. Om erachter te komen wat dit volgende avontuur is, lees dan Mijn Verhuisblog: Deel 2!