Tips om je tuin groener te maken

Het is altijd fijn om een tuin te hebben. Het is een stukje thuis, in de buitenlucht. Je kan er dan ook alles mee doen wat je wil en net zoals je huis kan je het helemaal inrichten hoe jij het wil. Zo kan je ervoor kiezen om je tuin aan te leggen met tegels en prefereer je een strakke uitstraling met veel betonwerk. Maar ook is het heel erg leuk om veel plantjes en bloemen in je tuin te planten, om het om te toveren naar een prachtige groene, rustgevende plek. Met deze tips kun je je tuin groener maken!

Tegels vervangen

Mocht jouw tuin al met tegels zijn aangelegd, is dit het moment om deze weg te halen. Zo wordt jouw tuin gelijk al voorzien van een natuurlijkere uitstraling en heb creëer je onmiddellijk ruimte voor al het groene dat er geplant gaat worden. Dit kun je doen door middel van een beitel. Hierbij moet je wel een container huren, waar alle verwijderde tuintegels in terecht kunnen en na afloop weggevoerd kunnen worden. Na het verwijderen van de tegels, is er weer voldoende ruimte om er gras te laten groeien of andere bloemen te kunnen planten!

Veel kleur

Groene bomen en planten zijn natuurlijk onwijs mooi en rustgevend om naar te kijken en om in de omgeving te bevinden. Maar hoe leuk is het om verschillende plantjes in je tuin te planten die vrolijke opvallende kleurtjes hebben. Zo kun je allemaal zaadjes kopen, die bloeien tot mooie kleurrijke bloemen. Deze kun je bijvoorbeeld tegen de wanden van je tuin planten óf kun je ervoor kiezen deze door heel je tuin te planten, voor extra veel kleur in je tuin en een zomers effect. Zo vrolijken deze bloemen zo je tuin weer op!

Vrolijk je wanden op

Nou zijn er genoeg ideetjes om je tuingrond met veel groen te voorzien. Toch blijven de wanden van de tuin meestal onopgemaakt en saai. Ook hier is verandering in aan te brengen. Het is namelijk enorm leuk om bijvoorbeeld hangplanten te kopen die je tegen je tuinwanden hangt. Dit ziet er al een stuk vrolijker uit! Een andere optie is de klimplant. Deze planten zijn onwijs mooi en klemmen zich aan de wand waar ze tegen gevestigd zijn. Echter kunnen niet alle klimplanten zelfstandig hun weg omhoog vinden en hebben ze daar hulp bij nodig. Dit kun je doen daar draadjes aan de wand te binden, waar de plant zich aan zal vasthechten.

Geef een reactie