De 3 grootste voordelen van tweedehands fietsen

Ik ben een enorme liefhebber van fietsen. Het is één van mijn favoriete hobby’s. Fietsen is iets wat ik graag elke dag doe, zodat ik voldoende in beweging blijf. Verder kan ik wel zeggen dat de fiets mijn favoriete vervoersmiddel is. Ik pak veel liever de fiets dan dat ik met de auto ga. Het is namelijk beter voor je eigen gezondheid, maar het is ook beter voor het milieu. Echter zou je de mate van duurzaamheid nog naar een hoger niveau kunnen tillen door gebruik te maken van tweedehands fietsen. Sinds kort heb ik voor mezelf de keuze gemaakt om alleen nog maar gebruik te maken van tweedehands fietsen en dat bevalt enorm goed! In dit blog zal ik vertellen over de 3 grootste voordelen van tweedehands fietsen.

Tweedehands fietsen zijn relatief goedkoop

Dit is in mijn ogen het grootste voordeel. Tweedehands fietsen zijn in vergelijking met nieuwe fietsen echt een stuk goedkoper. Waarom zou je tot soms wel 5 keer meer betalen voor een soortgelijk product? Je kunt op langer termijn veel geld besparen op fietsen en daardoor houd je meer geld over voor andere leuke dingen. Bovendien is een fiets iets waar je in de loop der jaren nogal wat kosten aan kunt hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lekke band of aan een kapotte ketting. Ook is de kans aanwezig dat je fiets gestolen kan worden. Dat doet dan natuurlijk meer pijn als het je veel geld heeft gekost. Alleen om die financiële redenen zou je al moeten kiezen voor een tweedehandse fiets.

Tweedehands fietsen zijn beter voor het milieu

Naast dat tweedehands fietsen goedkoper zijn dan nieuwe fietsen, zijn ze ook beter voor het milieu. Dat komt doordat tweedehands fietsen in feite refurbished fietsen zijn. Dat houdt in dat deze fietsen volledig zijn schoongemaakt, gerepareerd en gerenoveerd. Dus deze fietsen zijn in feite weer zo goed als nieuw. In dit proces worden allerlei materialen van oude fietsen hergebruikt. Dat heeft dus ook als gevolg dat er minder fietsen op straat staan te verloederen, maar juist weer opnieuw worden ingezet voor andere fietsen. Door gebruik te maken van tweedehands fietsen ondersteun jij dit proces en draag jij ook een steentje bij aan een beter milieu.

De fietsen zijn van goede kwaliteit

De tweedehands fietsen krijgen bij de renovatie altijd een nieuwe ketting. Verder worden de wielen en spaken altijd nagelopen om er zeker van te zijn dat deze nog in goede staat zijn. Als dat niet zo blijkt te zijn, krijg je een nieuw wiel. Zo weet je zeker dat deze tweewieler van goede kwaliteit is en nog zeker een aantal jaar mee kan. Daarnaast is de fiets altijd voorzien van een kettingkast, verlichting en een kettingslot. Met andere woorden is hij dus 100% rijklaar.

Geef een reactie