De leukste uitjes in Amsterdam

Amsterdam, dé stad van Nederland. Mensen van over de hele wereld kennen Amsterdam en gaan er ook graag naar toe om onze Nederlandse cultuur op te snuiven. Hoe dichtbij dan ook, voor ons Belgen is Amsterdam nog steeds een uitje op zich. En voor de mensen die denken dat ze Amsterdam wel een beetje kennen, in dit blog een aantal leuke dingen die ook jij misschien nog op je bucketlist hebt staan.

Heerlijk eten bij de Foodhallen

Voor iedereen die van heerlijk eten houdt kan een bezoekje aan de Foodhallen in Amsterdam zeker niet ontbreken als je in deze stad bent. De Foodhallen te Amsterdam zijn gevestigd in een uniek gebouw namelijk, een oude remise. Deze remise was vroeger een stalling voor de trams van Amsterdam maar is helemaal gemoderniseerd. In de Foodhallen heb je allemaal verschillende kleine food shops met vele verschillende keukens en gerechten. Van sushi tot een biefstukje en van Street Food tot een veganistische hap, je kunt hier van alles proeven. Omdat er zo’n groot aanbod is raden we je wel aan eerst even een rondje te lopen zodat je zeker weet dat je niks heerlijks mist. En wil je meer proeven maar zit je echt overvol? Dan raden we je zeker aan om hier nog een keertje terug te komen zodat je niks lekkers misloopt.

Prachtige buitenkunst bekijken tijdens een Street Art Tour

Wist je dat Amsterdam ook ontzettend veel buitenkunst heeft? Wij dus ook niet! Als je door Amsterdam loopt valt het je waarschijnlijk geen eens op maar deze zat is voorzien van prachtige street art. Mocht je de mooiste exemplaren willen bekijken? Dan raden we je zeker aan om een Street Art Tour te maken door Amsterdam. Onder begeleiding van een gids ga je langs verschillende plekken om de kunstwerken te bewonderen. Houd je telefoon in ieder geval goed bij de hand.

Arcade spelletjes spelen bij de TonTon Club

Bij je een echte spelletjes liefhebber of is gamen jouw passie? Bij de TonTon Club in Amsterdam kun je, je helemaal uitleven. Alleen of samen met je vrienden, een avondje bij deze club mag zeker niet ontbreken als je in Amsterdam bent. Ze hebben hier ouderwetse Arcade spelletjes zoals Pacman of Airhockey maar ook bord- of kaartspellen. Een avondje plezier is bij deze club gegarandeerd.

Natuurlijk staat Amsterdam ook bekend om de PC Hooftstraat, het Westerpark, de Wallen en haar vele coffeeshops. Je kunt hier echt je ogen uitkijken. Wel waarschuwen we er voor dat niet iedereen zijn of haar grenzen kent. Kijk dus wel uit mocht je bijvoorbeeld een wiet willen uitproberen. Verslaafd aan wiet raken is altijd een mogelijkheid, wanneer je je wietgebruik niet langer onder controle hebt en het je leven negatief beïnvloed. Laat je daarom goed informeren door of vraag hulp aan de verslavingszorg. Voor de rest hopen we dat je een hele mooie en vooral leuke dag te tegemoet gaat in deze prachtige stad.

Geef een reactie