Voornemens voor het nieuwe jaar

We zijn weer bijna bij het einde van het jaar aangekomen. Daar komt een hoop bij kijken; feestjes, aftellingen, eindes en nieuwe beginnen. Meestal vieren we dit grote feest aan het einde van het jaar, Oud en Nieuw, met oliebollen en drankjes en een hoop dansjes. Nadat we vervolgens de kater uitgeslapen hebben, is het tijd voor de goede voornemens. Nu kan het zijn dat je denkt: Goede voornemens? Je kan daar toch altijd mee beginnen, daar heb je het nieuwe jaar toch niet voor nodig? Dat klopt! Maar het begin van het nieuwe jaar kan wel een extra motivatie zijn om het daadwerkelijk te doen en door te zetten. In deze blog vertel ik je over mijn goede voornemens.

Gezonder leven

Ieder jaar probeer ik weer ietsje gezonder te leven. De snackbar is altijd heel dichtbij en op een hoop dagen vind ik de sportschool iets te ver weg. Maar tegenwoordig heb ik al een hoop eetgewoonten aangepakt en verbeterd en sport ik gemiddeld drie keer in de week. Dit jaar doen we daar nog een schepje bovenop. Iedereen moet dat natuurlijk in zijn of haar eigen tempo doen. Je moet je hele leven met je lichaam doen, dus kan je er maar beter goed voor zorgen.

Doe eens lief

We streven er, volgens mij, allemaal naar om goed met elkaar om te gaan. Ook hierin proberen we iedere dag succesvol te zijn. En goed met je medemens omgaan, kan op allerlei manieren. Geld doneren aan een goed doel is één mogelijkheid. De deur openhouden voor de persoon na jou is een andere. Het gaat allemaal om intentie. Als ieders intentie ‘goed doen’ is, maken we de wereld stukje bij beetje mooier.

De welbekende bucketlist

Komend jaar wil ik ook actief aan mijn bucketlist werken. Een bucketlist is een lijst waar je dingen op zet die je sowieso in je leven gedaan wilt hebben. Dit jaar ben ik van plan om in ieder geval drie dingetjes af te vinken, waaronder een lijst. Wat wil jij dit jaar doen of bereiken?

In actie komen

Verder heb ik het voornemen bedacht om directe factoren in mijn leven die ik anders wil aan te pakken. Zo ga ik op zoek naar een andere baan, kijken tussen de bouw vacatures etc. . En overweeg ik serieus om te verhuizen het komende jaar. Alles op zijn tijd natuurlijk maar stappen zullen ondernomen worden.

Het wordt een verassend en spannend jaar. Ik heb er zin in, jij ook?

Geef een reactie