De kerstvakantie staat voor de deur. Traditioneel gezien is dit hét moment om te verhuizen van je eerste naar je tweede studentenkamer. Je weet na een paar maanden precies wat je wel en wat je niet meer wilt. Tijd dus voor een verhuizing. Maar in die paar maanden heb je al best een hele grote hoeveelheid spullen verzameld, spullen die je natuurlijk wel weer mee wilt nemen. Of je ze nu nodig hebt of niet. Hoe ga je al die spullen meenemen? Een studentenbudget is over het algemeen niet berekend op het inhuren van professionele verhuizers. En dus leen je de bakfiets van je nieuwe studentenhuis en gebruik je die om te verhuizen. In Nederland doen ze dat al heel lang, in België zijn we dat nog niet zo gewend, maar het begint te komen.

Met de bakfiets verhuizen is goed voor je conditie

Verhuizen met de bakfiets levert meer op dan alleen een nieuw onderkomen. Je gaat het ook goed merken aan je algehele conditie. En dan vooral aan de spieren in je kuiten en je bovenbenen. Het loont dus, ook voor je figuur, echt wel de moeite om met de bakfiets te verhuizen. Voor de student die veel ritjes moet doen, over grotere afstanden, is er natuurlijk de elektrische bakfiets. Dan heb je het pas echt goed voor elkaar!

Dan komt het verhuizen zelf er ook nog bij

Want in die paar maanden dat jij in het studentenhuis hebt gewoond, heb je al heel wat spullen, troep en aanverwante zaken verzameld. Spullen waar je niet zo gemakkelijk afscheid van neemt. En natuurlijk ook spullen die je echt nodig hebt voor je studie of als student in het algemeen. Denk dan natuurlijk aan je bureau, je bureaustoel, je bed, je boeken en je computer. Al deze spullen moeten trap af-trap op gezeuld worden. Met een beetje hulp van je vrienden heb je dat al snel voor elkaar. Vanuit je eerste huis zet je alles zó in de bakfiets en vanuit de bakfiets zet je alles zó weer in je nieuwe onderkomen.

Een pintje als dank u wel

Wanneer je vrienden je hebben geholpen met de verhuizing en het lenen en heen en weer fietsen van de bakfiets, hebben ze wel een bedankje verdiend. En waar regelt een student dat? Nou in de lokale kroeg natuurlijk of in de huiskamer van je nieuwe studentenhuis. Als afsluiter van de verhuisdag maak je er samen een mooi feestje van. Natuurlijk met een pintje en wat lekkers te eten.
Bakfiets