Een oprolbare tv is de toekomst

The future is now. De nieuwste spectaculaire tv die door LG is aangekondigd, is een oprolbare monitor die met stem commando’s instructies kan worden gegeven. Deze nieuwste technologie is niet alleen ontzettend gaaf, maar ook erg practisch. Hoe vaak wordt er niet geklaagd dat een lelijke tv de inrichting van de kamer helemaal vepest, of dat de kamer om de tv heen moet worden ingericht. Maar deze TV kan zichzelf gewoon verstoppen door zichzelf op te rollen in zijn huisje. Het ontwerp is zeer modern en strak, waardoor het makkelijk is in te passen in de inrichting van een kamer.

 

Niet goedkoop

Deze nieuwe tv is in januari aangekondigd en zal binnenkort op de markt verschijnen. Tot nu toe is de prijs nog niet duidelijk, maar deze nieuwe technologie zal zeker met een hoog prijskaartje komen. Het zal dus nog wel even duren voordat dit soort oprolbare tv’s in de huiskamers van de middelklas te vinden zullen zijn, maar natuurlijk nadat de hype er wat af is, en een nieuwer model op de markt wordt gebracht, zal dit model voor een lagere prijs te koop zijn. Geduld is een schone zaak zullen we maar zeggen.

Stem commando’s

Ook zal deze oprolbare tv’s, net zoals de standaard voor elke lg monitor deze dagen, met stem command’s kunnen worden bevolen acties uit te voeren. “Ga naar kanaal 1”, “Ik wil voetbal kijken” en nog veel meer. Ook kan de tv worden uitgezet, en opgerold met de stem commando’s: “Ga uit” en “Rol op”. Als het dan weer tijd is om omhoog te komen zeg je gewoon simpel “kom naar boven”. Niet alleen is dit heel praktisch als je altijd de afstandsbediening kwijt raakt, ook is het hierdoor mogelijk sneller sommige acties uit te voeren, dan als je eerst minuten lang door de menu schermen heen moet ploeteren op zoek naar wat je precies wilt aanpassen.

 

Persoonlijk kijk ik erg uit naar deze nieuwe manier van tv design. Ik verwacht dat meerdere soorten beeldschermen (computerschermen en dergelijke) dit voorbeeld zullen volgen, zodat er meer mogelijkheden komen voor het inrichten van woonkamers en kantoren. Helaas zal het prijskaartje nog te hoog zijn om het zelf uit te proberen, maar wie weet wat er met wat geduld mogelijk is. Als je op youtube zoekt naar “rollable lg tv” dan zal je een reclameshotje vinden waarin je de tv kan bewonderen. Ook al laat het filmpje wel al duidelijk zien dat de doelgroep van dit product niet de gewone burger is.

 

Geef een reactie