Lekker op de fiets de natuur of de stad in

Wanneer je, zoals ik, graag op de fiets stapt om de omgeving te verkennen, dan is het wel zaak dat je een goede fiets hebt. En dan het liefst een die past bij hoe jij er het liefst op uit gaat. Ga je graag fietsen in de stad, voor je werk of voor je plezier, dan heb je een andere fiets nodig dan wanneer je het liefst de natuur in gaat. Want in de stad heb je te maken met andere omstandigheden dan in de natuur. En dus stel je andere eisen aan je fiets. Ook het verschil tussen recreatief en fanatiek sportfietsen is van belang. In de fietsenwinkel kunnen ze je prima helpen om de perfecte fiets te vinden voor jouw activiteiten.

Waar let je op bij de aanschaf van een fiets?

Allereerst denk je dus na over waar je de fiets voor gaat gebruiken. Wil je er alleen je boodschappen op doen of moet je er ook nog kinderen op vervoeren? Ga je ‘m gebruiken om hele fietsroutes af te leggen? Wil je extra ruimte voor je hond? Aan de hand daarvan kun je verder gaan kijken. Voor een sportief exemplaar, eentje met een lage instap of een met een mandje voorop. Ook een bakfiets behoort tot de mogelijkheden. Kijk ook goed naar wat jij nodig hebt. Heb je écht 17 versnellingen nodig of kun je met minder toe? Wil je behalve handremmen ook een terugtraprem?

Een fiets kopen in een fietsenwinkel geeft garantie

Wanneer je ergens van zomaar iemand een fiets koopt, dan heb je geen garantie op de onderdelen. En dat kan nog wel eens in je nadeel uitpakken. Want dan heb je een leuk fietsje gekocht, voor weinig, en dan kun je alsnog naar de fietsenwinkel om alles te laten vervangen of afstellen. Dat kan nog flink in de papieren lopen. Het is dan verstandiger om direct een goede fiets te kopen in een goede fietsenwinkel. Je hebt dan het meeste plezier van je fiets.

Een rondje fietsen in de natuur of een complete trektocht maken

Ik ben echt gek op fietsen, zodra het ook maar half kan trek ik er op uit met mijn ijzeren ros. De ene keer maak ik een rondje langs de weilanden in de buurt, de andere keer neem ik de fiets mee op de auto om eens in een ander deel van België rond te fietsen. En dat is direct het voordeel van fietsen. Het is zó veelzijdig. Je neemt je fiets redelijk gemakkelijk mee in de trein en achterop de auto heb je ook alle vrijheid om te gaan en te staan waar jij wilt. Je zult zien dat je steeds weer nieuwe dingen ontdekt in je eigen land.

Sportfietsen of fietsen voor de gezelligheid

Persoonlijk ben ik een gezelligheidsfietser. Lekker kletsen onderweg over allerhande onderwerpen. Maar het kan natuurlijk zijn dat jij liever over bospaadjes scheurt of misschien zelfs wel door de duinen. Kies daarom altijd de fiets die past bij jouw fietsdoel.
Fiets

Geef een reactie