Licht huren: voetjes van de vloer bij een discofeest!

Laatst heb ik toch zoiets leuks meegemaakt. Ik denk er nog steeds met heel veel plezier aan terug. In het verzorgingstehuis waar ik werk, woont een hele kwieke oudere heer. Voor zijn verjaardag had hij aan zijn kinderen en overige familie geld gevraagd om voor zijn medebewoners en voor de medewerkers een groot feest te organiseren. Maar dan ook echt een groot feest met als thema de jaren zeventig. De tijd dat de meeste van onze bewoners nog redelijk jong waren. Een tijd die iedereen bewust had meegemaakt ook. Nou, dat nieuws zorgde voor heel wat plezier en voorpret. De man was echt van plan groot uit te pakken en hij vroeg mij ook om hulp. Hij wilde licht huren. En niet zomaar wat licht. Nee, van die lampen die echt bij een discovloer hoorden. Nu ben ik zelf niet zo’n feestganger dus ik vroeg hem of dat wel kon: licht huren. Nou, dat bleek dus inderdaad te kunnen en hoe!

Licht huren: maak de disco maar klaar

Licht huren is dus heel makkelijk en eenvoudig en dat niet alleen. Je hebt de keus uit de meest geweldige lampen. Van discolichten tot laserstralen. Het kon allemaal. De bewoner ging helemaal los. Hij dacht aan scenes uit ‘Saturday Night Fever’ en meer van dat soort films. Het viel me al mee dat hij ook niet probeerde John Travolta in te huren of zo. Hoewel de cd’s van de Bee Gees opeens niet meer aan te slepen waren. Nou ja, wat maakte het ook uit. Het was natuurlijk allemaal even leuk. Het fijne aan licht huren was ook dat het bij ons tehuis werd bezorgd en later weer opgehaald. We hadden er geen omkijken naar. De prijs was ook prima en na wat zoeken was het licht onderweg. Ondertussen vorderden de andere voorbereidingen ook gestaag en al gauw was het de avond van het feest.

En dansen maar

Iedereen was in een jaren zeventig outfit gekomen. Nou, dan kijk je je ogen uit kan ik je melden. Onvoorstelbaar dat mensen er vroeger zo bijliepen. Maar ja, dat zeggen ze over enkele tientallen jaren vast ook wel over ons. De grote dansvloer met alle lichten werd druk bezocht en iedereen ging helemaal uit zijn of haar dak. De bewoners genoten en vooral de jarige meneer was helemaal in zijn element en hij bleek nog zeer goede dansmoves te hebben. Zijn stralende gezicht zal ik nooit vergeten. Het was een onvergetelijke avond, mede ook dankzij de bijzondere lichteffecten.

Geef een reactie