Houd het groen in en rondom uw huis mooi

De meeste mensen zijn groot fan van het hebben van veel groen in en rondom het huis. Zeker wanneer u een eigen tuin heeft zal dit te herkennen zijn. Het onderhouden van de tuin wordt voor velen vaak dan ook een hobby, aangezien u toch wilt dat de tuin er goed uit blijft zien. Tegenwoordig is het meer dan ooit belangrijk dat er zo veel mogelijk groen op de wereld te zien is. Juist daarom kiezen veel mensen ervoor om de tuin ook zo groen mogelijk te maken. Dat kan bijvoorbeeld gedaan worden door diverse planten of een moestuin in de tuin te plaatsen. Niet alleen zal u dan vers groente of fruit uit de tuin kunnen halen, de tuin zal er ook prachtig uitzien. Binnen het huis is het ook belangrijk om de lucht te blijven zuiveren. Planten zijn hier de ideale optie voor. Toch is het ook bij de planten binnen noodzaak om deze op een goede manier te onderhouden. 

 

Bladluis 

Soms kan dat helaas misgaan. Echter, is dat niet altijd uw fout. Planten kunnen op een goede manier in leven worden gehouden door genoeg water en zonlicht, maar soms zal het kunnen gebeuren dat een natuurlijke vijand de planten kan gaan aantasten. Dat is uiteraard zonde, want er zal toch tijd besteed zijn aan de planten en dit zal ervoor zorgen dat de plant er niet meer op z’n best uit zal gaan zien. Eén van de oorzaken van beschadigingen van de planten, kunnen bladluizen zijn. Om te overleven moeten deze luizen voeding uit de planten halen. Voor de bladluis is dat dus goed nieuws, maar voor de planten is dat het zeker niet. Daarom is de bladluis bestrijden ten alle tijden aan te raden. 

 

Lieveheersbeestjes 

Om deze kleine insecten te bestrijden kan er voor meerdere opties gekozen worden. Sommige opties zullen uw planten alleen niet al te veel kunnen appreciëren. Wanneer er chemische middelen worden gebruikt om de bladluis te bestrijden, zal dit uiteindelijk ook de planten gaan aantasten. Naast het feit dat het niet goed is voor de natuur om deze middelen te gebruiken, is het ook voor mensen niet de beste optie. Het is dan ook aan te raden om te kiezen voor een natuurlijke oplossing. Larven van lieveheersbeestjes zijn deze natuurlijke oplossing. Wanneer u deze larven op de planten of bomen zal plaatsen, zullen deze de bladluizen eten. Zo zal u op een simpele manier van uw probleem afkomen en zullen de planten niet meer beschadigd worden.

Geef een reactie